SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK STRATEJİSİ GELİŞTİRME

Yeşil Mütabakat şirketimi ilgilendiriyor mu?
Türkiye’nin 2053 Karbon Sıfır Hedefine uymak için neler yapmalıyız?
Karbon ayakizi hesaplamak gerekli mi?
Şirketim hangi çevresel sertifikalara sahip olmalı?
Sürdürülebilir finans alanındaki ürünler nelerdir?

İklim politikalarına uyum ve çevre performansının saydamlığına ilişkin farkındalıklar gün geçtikçe artıyor. Diğer yandan, iç içe giren sürdürülebilirlik kavramları, yeni gelişmeler ve değişen küresel ve ulusal hedefler firmaların nereden başlaması gerektiğine dair bir karmaşa yaratıyor. İşte tam burada devreye giriyor ve başlangıçtan hedeflerinize ulaşana kadar yol gösterici oluyoruz.

Şirketinizin mevcut durumunu, güçlü ve zayıf yönlerini anlamak, önünüzdeki risk ve fırsatları görebilmek için sürdürülebilirlik stratejinizi sizinle beraber geliştiriyoruz.

Sektörünüze ve firmanıza özgü kritik alanları belirleyip, sürdürülebilirlik adımlarınızı önceliklendirmek, hangi raporlama ve hesaplama araçlarının risk ve fırsatlar açısından yararlı olacağını ve atılacak adımların zamanlanmasını belirlemek için sürdürülebilirlik yolculuğunuza eşlik ediyoruz.

Kurumların kendilerine has raporlama ihtiyaçlarının farkındayız. Bu nedenle, çalışmalarımızın tamamında butik ve müşteriye özel iş yapmayı ilke edindik. Standartlara ve uluslararası kabul görmüş metodolojileri kullanırken sizin ihtiyacınıza göre modüler iş kapsamları oluşturmaya hazırız. Sürdürülebilirlik stratejiniz kapsamında aşağıdaki alanlarda birlikte çalışabiliriz:

  • AB Yeşil Mütabakatı’na ve Türkiye’nin Ulusal iklim değişikliği hedef ve politikalarına uyum
  • Döngüsel ekonomi iş modelleri
  • Yeşil ve dijital (ikiz) dönüşüm alanları (Yeşil OSB, Inovasyon Radarı, Dijital Olgunluk Seviyesi)
  • Sürdürülebilirlik ve ESG Raporlaması
  • CDP İklim Değişikliği Raporlaması