HAKKIMIZDA

İster karbon ayak izinizi azaltmak ister döngüsel bir ekonomi modeli uygulamak isteyin, hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak uzmanlığa ve bilgiye sahibiz. Sürdürülebilirlik alanında uzun yıllara dayanan deneyimimiz ile, organizasyonlara ve ihtiyaçlarına özel çözümler geliştirmek için iş birliğinin gücüne inanıyoruz.
ANKA olarak, farklı konulardaki ihtiyaçları karşılayabilecek her biri kendi alanında yetkin yerel ve uluslararası uzman ağı ile hizmet vermekteyiz.

Dr. Özge Yılmaz

Dr. Özge Yılmaz, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden lisans, yüksek lisans ve doktora derecesine sahiptir. 2011 – 2014 yılları arasında Clemson Üniversitesi’nde (ABD) Doktora Sonrası Araştırmacı olarak çalıştı. Lisansüstü eğitimi sırasında endüstriyel ve tehlikeli atık yönetimi, temiz üretim ve yaşam döngüsü analizi konularında uzmanlaştı.

2014-2021 yılları arasında çok sayıda danışmanlık ve Ar-Ge projesine (Horizon 2020 ve ERA-NET programları) proje yöneticisi, iş paketi lideri ve kıdemli sürdürülebilirlik uzmanı olarak katkıda bulunmuştur. Endüstriyel sürdürülebilirlik konusundaki yoğunlaşma alanları arasında temiz üretim, mevcut en iyi tekniklerin uygulanması, LCA ve LCC aracılığıyla temiz üretim faaliyetlerinin değerlendirilmesi, endüstriyel simbiyoz, sürdürülebilir endüstriyel üretime yardımcı olmak için ICT destek platformlarının geliştirilmesi, yeşil süreç tasarımı ve döngüsel ekonomi yer almaktadır.

Kentsel sürdürülebilirlik alanında, doğa bazlı çözümler, kentsel sera gazı envanteri ve iklim değişikliği azaltım eylem planları konusunda tecrübesi bulunmaktadır. Ayrıca, karbon finansmanı konusunda uluslararası programlar altında düşük karbonlu ulaşım projelerine danışmanlık vermiştir.

Dr. Yılmaz, şu anda ANKA Sürdürülebilir Çözümler’in kurucu ortağı olarak döngüsel ekonomi, endüstriyel simbiyoz, iklim değişikliği azaltım ve uyum, ESG ve CDP raporlaması ve iklim finansmanı gibi farklı başlıklar altında endüstriyel ve kentsel sürdürülebilirliğin iyileştirilmesine yönelik danışmanlık çalışmaları yürütmektedir. Aynı zamanda, Avrupa Komisyonu için yeşil dönüşüm, dijitalizasyon ve kaynak verimli ve dirençli endüstri çağrılarında Horizon Europe proje değerlendiricisi olarak çalışmaktadır.

Beril Şenyurt

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden lisans ve yüksek lisans derecelerini alan Beril, kariyerine sanayi sektöründe başlamış ve sürdürülebilirlik alanındaki 16 yılı aşkın tecrübesini danışmanlığa aktarmıştır.

Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği’nde çalıştığı dönemde, çimento sektöründe çevresel mevzuat, Avrupa Birliği (AB) çevresel müktesebatına uyum, sera gazı izleme, alternatif yakıt ve ikincil hammadde kullanımı gibi konularda sektörel danışmanlık yaptı. Avrupa Çimento Birliği’nin iklim değişikliği ve atık kullanımına ilişkin AB politikalarının tartışıldığı çalışma gruplarında Türk çimento sektörünü temsil etmiştir.

Önde gelen global bir çimento şirketinde çevre mevzuatına uyumun sağlanması, çevresel performansın izlenmesi ve yönetilmesi, iklim değişikliği azaltım ve uyum stratejilerinin geliştirilmesi amacıyla altı çimento fabrikası, çok sayıda hazır beton tesisi ve taş ocağında çevre sorumlusu olarak çalışmıştır. Atık malzemelerin alternatif yakıt ve ikincil hammadde olarak değerlendirildiği projelerle şirketin döngüselliğinin iyileştirilmesine katkıda bulunmuştur.

Sahada edindiği deneyimlerini danışmanlık ve Ar-Ge projelerine aktarmak isteyen Beril, AB (IPA, Ufuk 2020), Birleşmiş Milletler ve ulusal düzeyde finanse edilen projelerde kıdemli araştırmacı, danışman ve takım lideri olarak yer almıştır.

Uzmanlık alanları arasında iklim değişikliği, temiz üretim, mevcut en iyi teknikler, endüstriyel simbiyoz, döngüsel ekonomi ve endüstriyel atık yönetimi bulunmaktadır. Beril, aynı zamanda endüstriyel tesisler için sera gazlarının izlenmesi, raporlanması ve doğrulanması (MRV) programı kapsamında baş doğrulayıcı sertifikasına sahip olup bu alandaki faaliyetlerini de sürdürmektedir.